Het winterseizoen test de wilskracht van zelfs de meest enthousiaste fitnessfreaks. Maar met wat slimme tips kun je jezelf blijven motiveren om je successen te blijven volhouden. Dit zijn enkelen van mijn favorieten:

Activity Tracker

Draagbare fitness apparaten zijn handig om je fitness niveau te verbeteren en om je dagelijkse actieve minuten bij te houden. Je beweegt al snel meer dan je denkt, en als je net nog onder het gestelde doel zit, kan het apparaat je motiveren om bijvoorbeeld nog wat extra stappen te zetten.

 Direct door naar de sportschool vanuit werk

Als je eerst door het koude weer moet en thuis je sportspullen moet pakken, om vervolgens weer door de kou naar de sportschool te gaan, kan het zijn dat je motivatie bij het zien van de warme bank in je huiskamer op miraculeuze wijze verdwijnt. Om dit te voorkomen kun je het beste je sporttas al meenemen, zodat je direct door kunt gaan naar de sportschool. Neem eventueel een Formule1 shake mee voor je brandstof vooraf.

Reflecterende kleding en een warme outfit

Nu het zo vroeg donker is, kan het een uitdaging zijn om buiten te sporten. Warme sportkleding met  reflecterende strips is dan ook geen overbodige luxe. Kies voor kleding waarin je nog steeds gemakkelijk kunt bewegen. Trek liever iets te veel aan dan te weinig, kou is niet goed voor je spieren en als je door de warmte meer transpireert, is dat alleen maar goed voor je poriën en voor de afvoer van je afvalstoffen. Wintertijd is ook de perfecte periode om nieuwe hardloopschoenen te kopen. Slechte weersomstandigheden kunnen de grond glad maken, dus vraag de Sint om een paar nieuwe met stevige grip of ga lekker zelf een middag shoppen.

Nieuwe muziek

Als je echt een boost nodig hebt, maak dan een volledig nieuwe playlist aan voor tijdens je workout. Muziek kan een geweldige motivatie zijn om je van die bank af te krijgen, je die extra kilometer te laten rennen of een extra gewicht op je barbell te plaatsen. Je kunt ook een vriend vragen om een playlist voor je te maken en jij maakt er dan een voor hem/haar, zo wordt je workout helemaal verrassend.

Springtouw

Springtouwen is een ideale ‘old fashioned’ manier om je hartslag omhoog te krijgen in de frisse buitenlucht. Een warming up van 10 minuten laat je lichaamstemperatuur stijgen en je gewrichtsvloeistof stromen, wat blessures helpt voorkomen. Als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan, kun je ook een volledige interval training doen met je springtouw.

Schuif de tafel aan de kant

Wil je helemaal de deur niet uit? Doe dan je workout binnen.Maak wat ruimte in je huiskamer en start bijvoorbeeld de #GetActiveNow workout van Samantha. Wat je ook kiest, blijf in beweging!

Door: Samantha - Senior Director Wereldwijde Fitness Educatie bij Herbalife